Rallyteam Walraven overleeft TAC rally ondanks pechduivel

Rallyteam Walraven overleeft TAC rally ondanks pechduivelGeplaatst op : 2010-04-12 21:50:02

Afgelopen weekend stond de tweede afspraak binnen de Nissan 350Z Challenge op de planning in Tielt, het West Vlaamse stadje in Belgie. Na op vrijdag goed verkent te hebben en een goede voorbereiding en leuke ontmoeting met Isidoor Smets, navigator in Belgie. “ik heb inmiddels vaker tips van Isidoor mogen ontvangen, hier heb ik veel aan, ik vond het erg leuk en belangrijk om Rene kennis te laten maken met Isidoor om een extra ‘touch’ te geven aan de voorbereiding voor de start van de TAC rally, Rene heeft zeer zeker iets gehad aan de tips van hem, daarnaast heb ik ook weer een en ander in de praktijk gebracht aan tips.” Aldus Marieke.

 

 

 

 

Nadat er op zaterdagochtend is gestart op de eerste proef klopt alles, Rene zit goed in zijn vel, Marieke lekker in haar notes, hoe mooi kun je je dag beginnen, echter lag er een mechanisch probleem op de loer in de vorm van een kapotte sper, de eerste service is het differentieel vervangen voor een differentieel zonder sper, waardoor de Nissan binnen de tweede boucle een eigen leven kon beginnen. De pechduivel stak zijn kop op.

 

 

 

 

“Zonder sper is het moeilijk accelereren na de bocht, geen tractie en doordat er speling op het dif zat deed de auto in weze tegengesteld dan wat ik van hem vroeg, waardoor het eigenlijk een gevaarlijke auto werd. Ik raakte het vertrouwen in de auto kwijt, dit was uiteraard erg jammer aangezien we in een zeer lekker ritme ben begonnen.” Waren het niet dat op KP 5 wij in de sloot terecht kwamen doordat de auto weer uitbrak op een manier die je niet verwacht, gelukkig heeft het publiek ons kunnen helpen en konden we verder. Daarnaast verraste de motorkap ons na de vliegende finish, blijkbaar is deze losgetrilt waardoor hij openklapte met een klap schade aan de motorkap en het dak als gevolg.”Aldus Rene. “Nadat Rene zei toen de motorkap openklapte ‘dit kan er ook nog wel bij’ had ik in de gaten dat hij er echt flauw van werd, van alle pech sinds de Tank S, dit bleek ook na KP 8 Rene wilde eigenlijk stoppen omdat de auto echt gevaarlijk werd, uiteindelijk hebben we alle tijdcontroles gepakt en zijn we naar de service gegaan. Daar heeft Rene de auto binnenste buiten gekeerd, waarna we in de derde boucle weer lekker gingen rijden, Rene kreeg beetje bij beetje het vertrouwen in de auto terug. Wel was de achterstand erg groot, maar het als equipe leren op Belgische proeven stond bij mij eigenlijk bovenaan.”

 

 

 

 

In de laatste boucle werd het duidelijk dat de Nissan “moe” werd, remdruk viel weg, lampjes van de computer begonnen te knipperen, en bij het bocht uitkomen op een beetje christelijke manier zodat we niet teveel tijd zouden verliezen begon de auto echt te kreunen zo het leek.” Aldus Marieke. “deze cup auto’s zijn eigenlijk niet te besturen met de huidige aanpassingen en dan het ontbreken van het sper, voor het gevoel is de auto 20 jaar ouder geworden in dit weekend. De auto is al de meest standaard uit het veld dus het was hard werken voor me om uberhaupt de finish te kunnen behalen. Het is tijd dat de Nissan word onderworpen aan een grote beurt.” Aldus de bestuurder en eigenaar van de Nissan 350Z.

 

 

 

 

Totale ontlading, zo kun je het wel noemen op het moment dat je na al deze bokkesprongen toch als 4e cup auto over de finish lijn komt, en als 39e algemeen waarmee de equipe toch de doelstelling behaalde die vooraf werd vastgesteld van eindigen in de top 40 in het sterke deelnemersveld in Tielt. “de ‘Blues Brothers’ Klippel reden lek en Theo maakte een behoorlijke crash, dit impliceert toch hoe link deze wedstrijd eigenlijk was, Theo zie ik altijd een beetje als de “cup-papa” Theo is naar mijn idee voor velen een voorbeeld, als je dan aankomt en je rijd op een blauw dak af van een auto die niet meer op vier wielen staat is dat erg naar en shockerend om te zien, gelukkig kwam het equipe al gauw achter de auto vandaan waardoor je ze dan ziet en dan weet je toch dat het goed met ze is, hoe kut het dan ook is, eigenlijk wil je gewoon dat al je cupgenootjes de finish halen” Aldus Marieke.

 

 

 

 

Werk aan de winkel is duidelijk. Kort samengevat is de auto nu toe aan een grote beurt, omdat: het sper kapot is, de remdruk verdwijnt, de bobine storing geeft in de computer, de nissan links onder de diepe krassen door het prikkeldraad zit, het dak op een golfplaat lijk, de motorkap krom is, het vliegwiel kapot is, de koppeling op klappen staat etc. Maar de TAC rally was een erg leerzame rally voor equipe Walraven/Spoelstra. De volgende afspraak is de ELE rally, in en om Helmond. Tussentijds zal rallyteam Walraven op TV verschijnen bij ‘gek op wielen’ van RTL 5 in een special van Turtle Wax ICE.

 

 

 

 

Houd daarnaast de verschillende rallymedia in de gaten, er zal een leuke actie komen voor omstanders in de vorm van een wedstrijd names rallyteam Walraven, hierover volgt spoedig meer!

 

 

 

 

www.rallyteamwalraven.nl  ---   rally-marieke.blogse.nl  ---   www.mariekespoelstra.com (=coming up)

 

 

Website powered by: MartinMedia.nl