Rallyteam Walraven finisht als beste Nederlands Rallyteam

Rallyteam Walraven finisht als beste Nederlands Rallyteam Geplaatst op : 2010-08-12 14:32:27

Rallyteam Walraven heeft het weekend van 6 en 7 augustus de beste tijd neergezet bij de ADAC-Rally in Oberehe (Duitsland). Dit ondanks het feit dat René Walraven voor deze rally een andere, nog onervaren navigatrice naast zich had zitten. Martine van den Berg nam voor deze rally de honneurs waar als navigatrice. De Nissan was er klaar voor en liep ook lekker, René zat goed in zijn vel, maar voor Martine waren er vooral zenuwen.

Zaterdagmorgen 7 augustus begon met het verkennen van de klassementsproeven, vervolgens terug op het Parc Fermé weer even bijkomen om anderhalf uur later fris van start te gaan.
KP 1 was vooral even wennen aan elkaar, toen volgde KP 2… Op een stuk onverhard wat in deze proef verwerkt zat, verloor de Nissan zijn demper. Gevolg hiervan was veel lawaai in de auto waardoor het onmogelijk werd elkaar te verstaan op KP 3. Maar zo hard mogelijk schreeuwen en gaan voor een goed resultaat.
Voldaan kwam het team na KP 3 weer terug op het Parc Fermé. De eerste tijden waren een feit, de tweede ronde KP 4 tot en met 6 gingen we voor verbetering! In deze pauze lag het team van Anton Moree +/_ 9 seconden voor op Rallyteam Walraven.
KP 4 werd gestart, de intercom was geregeld, René en Martine konden elkaar weer verstaan. Martine had inmiddels meer feeling gekregen voor het navigeren en vanaf toen liep het super. Op alle proeven hebben we ten opzichte van de eerste ronde veel tijd ingehaald. Helaas bij KP 5, waar de Nissan bij KP 2 al de demper verloor, raakte nu ook het spruitstuk van de uitlaat los. Dit veroorzaakte even een probleem aangezien deze op de grond hing. Na de finish van KP 5 heeft het team de Nissan langs de kant gezet en met een beetje hulp van een paar aardige Duitsers kon het spruitstuk redelijk worden vastgezet. Het geluk zat vandaag ontzettend mee voor het rallyteam. Bij KP 6 aangekomen was er een vertraging opgelopen waardoor er geen tijd verloren is gegaan door reparatie en het team kon weer op haar plek achter Anton Moree van start gaan.
Het spruitstuk bleef vast zitten en KP 6 ging razendsnel…
Na de laatste verbindingsroute te hebben verreden en het team over de finish was, liet het spruitstuk weer los… Hoezo we kunnen van geluk spreken!
Toen volgde de tijden, in het algemeen klassement is het rallyteam geëindigd op een 16e plek. In het ingeschreven klassement geëindigd op een 4e plek.
En uiteindelijk: Gefinisht als best Nederlands Rallyteam, ca 0,2 seconden voor het team van Anton Moree.
Website powered by: MartinMedia.nl