Ondanks kleine problemen wel finishpodium voor René Walraven

Ondanks kleine problemen wel finishpodium voor René Walraven Geplaatst op : 2010-09-07 14:21:33 Afgelopen zondag werd door Rallyteam Walraven in het westelijk havengebied te Amsterdam de RallyPro Sprint gereden. Deze sprint was vooral bedoeld voor en gebruikt als laatste test voor de aankomende Hellendoorn Rally, maar voor Martine ook als start van haar rol als navigatrice.

Het team begon de dag vroeg en vol goede zin met de reis naar het zonnige Amsterdam. Na de controles en het verkennen startte de equipe aan de eerste sectie. De 1ste klassementsproef werd gereden zonder enige problemen. Na een ongeval op proef 2 werd besloten de proef te neutraliseren. In goed overleg is besloten de proef wel weer vrij te geven, waardoor ook de sprint weer kon worden voort gezet.

Ook klassementsproef 3 werd goed doorstaan en in tijd sneller gereden dan de eerste keer waarna gestart werd met proef 4. Toen doken de eerste problemen met de remmen op. De handrem stuk en niet veel later viel de remdruk weg. Gevolg … een stille aftocht.

Tijdens de laatste service voor de start van proef 5 en 6 had de Nissan tijd om even op adem te komen en deels af te koelen. Zowel proef 5 als 6 zijn daarna met beleid gereden zonder het nodige gooi- en smijtwerk. Hierdoor is René Walraven er wel in geslaagd de auto “goed” te houden en het finishpodium te halen! Een uiteindelijke 20ste plaats in het eindklassement en een 2e plaats in de klasse was het resultaat.

Opmerkelijk voor deze rallysprint is dat René een raakvlak heeft met één van de chicanes. Ook dit jaar wist hij zijn handtekening te zetten op dezelfde plek als voorgaande jaren.

Voor de Nissan, maar ook voor Martine zijn er nog wat verbeterpuntjes, daar zal in de aankomende tijd hard aan worden gewerkt. Nu Martine besmet is met het zogenaamde “rallyvirus” kijkt zij weer enorm uit naar de volgende uitdaging!

De volgende afspraak die gepland staat voor René Walraven is de Hellendoorn Rally die
17 en 18 augustus zal worden gereden.
Website powered by: MartinMedia.nl