Hellendoorn Rally verliep niet naar verwachting voor René Walraven

Hellendoorn Rally verliep niet naar verwachting voor René WalravenGeplaatst op : 2010-09-29 18:19:19 Het weekend van 17 en 18 september stond ook voor Rallyteam Walraven de Schutte Informatisering Hellendoornrally op het programma. Ondanks de vele verraderlijke klassementsproeven is dit voor de rallyrijders een spectaculair evenement en zo ook voor René Walraven. René keek erg uit naar het evenement, waardoor hij ook hoopvolle verwachtingen had. Ook navigatrice Marieke Spoelstra had er weer zin in, maar had zich door griep voor deze keer helaas minder goed kunnen voorbereiden.

Tijdens het verkennen zowel donderdag als vrijdag was al gauw duidelijk dat de proeven door spoorvorming en gladheid zeer verraderlijk waren. Goed bij de les blijven dus voor de equipe! Voor de ceremoniële start van de rally was Marieke haar schoenen kwijt wat redelijke paniek veroorzaakte. “De adrenaline zit er al goed in, dat beloofd nog veel goeds!”, aldus Marieke. De vrijdagavond verliep helaas niet geheel vlekkeloos. Door problemen met de intercom kon de equipe elkaar niet duidelijk verstaan, waardoor René genoodzaakt was op zicht te gaan rijden ipv op de pace-notes van zijn navigator. Ondanks dat waren de gereden tijden over het algemeen niet teleurstellend en werd de auto netjes weggezet in het Parc Fermé.

Zaterdag werd de rally vol goede moed voort gezet. De doelstelling voor de zaterdag was meer aanvallend te gaan rijden ten aanzien van de vrijdagavond. In theorie had dit gekund, maar omdat het wachten nog is op grotere remmerij voor de Nissan, ontstonden er tijdens de eerste proeven toch weer problemen. Dit begon met de handrem. Tijdens de service hebben de jongens er zo veel mogelijk aan gedaan om dit zo goed mogelijk op te kunnen vangen. Voor de rest van het evenement heeft de Nissan zich heel goed gehouden. René heeft alles uit de kast gehaald om de aanval in te kunnen zetten op de andere rijders. Dit blijkt ook uit het “gezellige onderonsje” met Antoine Biesheuvel op proef 14. Antoine zat vast met zijn Nissan350z en René dacht er snel aan voorbij te gaan. Het was een risico, maar die neemt René graag. Resultaat van deze actie: ze kwamen samen vast te zitten! (zie ook het filmpje op onze site). Opgelucht, maar met gemengde gevoelens is ’s avonds het finishpodium bereikt

Het resultaat van dit evenement was voor René toch wat teleurstellend. “Marieke zat tijdens dit evenement helaas niet lekker in haar rol als navigatrice. Daarnaast voldeed de remmerij van de auto niet, maar voor de rest hebben we wel weer genoten van dit spektakel”, aldus René.

Officieel Eindklassement voor de C8 klasse:
1. Stig Andervang
2. Dick Bloemendaal
3. Antoine Biesheuvel
4. René Walraven
5. Erwin Klippel

In het algemeen eindklassement werd door René een keurige 33e plaats gehaald.

De volgende afspraak op de kalender van Rallyteam Walraven is op 7 november 2010. René zal dan samen met Martine van den Berg als navigatrice deelnemen aan de Conrad Twente rallysprint te Hengelo.
Website powered by: MartinMedia.nl