Rallyteam Walraven tevreden met seizoensafsluiting

Rallyteam Walraven tevreden met seizoensafsluiting Geplaatst op : 2010-11-10 09:47:01 Coureur René Walraven kijkt met een goed gevoel terug op het afgelopen seizoen. Hij is tevreden met de Nissan zoals die nu is en zoals deze zich afgelopen weekend heeft gedragen. Uiteraard zijn er nog een paar kleine verbeterpuntjes, maar daar zullen we ons gedurende de winterstop op storten.
Dit jaar hebben wij er voor gekozen om een aantal rally’s te laten schieten, omdat wij keuzes moesten maken. We hadden de keuze om alle rally’s mee te rijden met de “standaard” Nissan of de Nissan verder te ontwikkelen tot het resultaat van nu.
De auto van het team heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan en voldoet nu aan dezelfde specificaties als die van de andere rijders, met uitzondering van de sequentiële versnellingsbak. Volgend seizoen zullen we ondervinden of dit echt veel meer zou brengen. Tijdens de rallysprint in Hengelo is gebleken dat de Nissan van het team niet onder doet voor de Nissan van o.a. een Theo van den Berg of Antoine Biesheuvel. Dit blijkt uit de tijden van de verreden klassementsproeven. Voor volgend seizoen leggen we de lat wat hoger en gaan we voor een podiumplaats in de 350z Challenge…

Voor Hengelo hebben wij de Nissan kunnen voorzien van de grotere remmerij. Hierdoor kon er later worden geremd en dat scheelde veel tijd. Gekeken naar de tijden van de proeven zaten we niet ver achter collega Theo van den Berg. Op kp3 wisten we zelfs een betere tijd te rijden. Ook is de equipe erin geslaagd in de buurt te blijven van de tijden die Antoine Biesheuvel op dezelfde proef heeft gereden in de rally.
Wat erg jammer was dat we er niet op gerekend hadden in het donker te gaan rijden. We hadden niet de extra verlichting van de lampenbak en dat heeft tijd gekost op de laatste proef. Omdat Theo van den Berg achter ons aan de start stond, heeft René de Nissan halverwege de proef langs de kant stil gezet om te wachten op Theo. Zo hebben wij bumper aan bumper met Theo kp5 uit kunnen rijden met zijn verlichting. We zijn er voor deze proef wonderbaarlijk genoeg in geslaagd een 11e tijd neer te zetten in het klassement.

Zonder de inzet van onze sponsoren en trouwe monteurs waren we niet zo ver gekomen als waar we nu zijn. Daarom willen wij iedereen enorm bedanken voor de inzet van het afgelopen jaar en hopen dat wij het seizoen 2011 weer op hun steun mogen rekenen.

Website powered by: MartinMedia.nl