Rallyteam Walraven tevreden met 35e plaats in Hellendoornrallyht

Rallyteam Walraven tevreden met 35e plaats in HellendoornrallyhtGeplaatst op : 2009-12-10 15:27:19

In de week voorafgaande aan de Hellendoornrally moest er door rallyteam Walraven nog veel gesleuteld worden aan de Nissan 350Z. Het team had in de rallysprint van Amsterdam ontdekt dat het verschil tussen de nagenoeg standaard schokdempers en de Proflex schokdempers waar de rest van de 350Z challenge mee rijd wel heel erg groot is. Dus werd er budget gezocht en een set Proflex schokdempers besteld. Deze kwamen de week voor de Hellendoornrally binnen en werden zo snel mogelijk gemonteerd. Nadat ook de nieuwe lampenbar werd gemonteerd was het tijd om alles af te stellen en te proberen. Tijdens deze proefrit kwam rijder René Walraven erachter dat er iets in de achteras niet goed functioneerde. De as werd direct uit elkaar gehaald en na enig rond bellen werden er onderdelen gevonden om de boel te repareren. Toen de auto donderdagmiddag klaar was vertrok het team direct naar Hellendoorn om op tijd voor de documentencontrole aanwezig te zijn.

Daarna konden rijder en navigator beginnen aan het verkennen van de eerste klassementsproeven. Vrijdagsochtends en ’s middags werden de rest van de in totaal 8 Klassementsproeven verkend. Waarbij voor René Walraven en navigator Edwin Alferink al snel duidelijk werd dat het een zeer heftige rally zou gaan worden vanwege de uitdagende proeven. De Nissan van het team kwam zonder enige problemen door de technische keuring. Dus kon het team zich klaar maken voor de start van de rally die op vrijdagavond plaats vond in de manege in Hellendoorn.

René en Edwin hadden voor de rally al afgesproken om rustig aan te beginnen zodat er gelegenheid zou zijn om te wennen aan de wegligging door de nieuwe schokdempers. Uiteindelijk konden er maar twee van vier geplande proeven verreden worden op vrijdagavond doordat proef 2/4 geneutraliseerd was vanwege een ongeval op de proef. Zaterdagochtend werd er begonnen met het tweede deel van de rally. Tijdens het tweede deel van de rally werden diverse afstellingen geprobeerd en leerde het team steeds beter omgaan met de auto. De gehele rally verliep voor het team zonder grote problemen waardoor de servicemonteurs van het team zich konden beperken tot het goed controleren van de auto en het verwijderen van veel zand en stenen van de onderkant van de auto. Allen op proef 11 was de achterbumper van de auto afgerukt door één van de vele knipgaten waardoor de Nissan uiteindelijk na 16 proeven zonder achterbumper over het finishpodium ging.

Uiteindelijk is rallyteam Walraven als 35e algemeen gefinisht en 4e in de 350Z challenge. Het team is hiermee bijzonder tevreden. Testen en veel kilometers maken was de doelstelling voor deze rally en dat is zonder meer gelukt. Ondanks dat de auto nog niet voorzien is van alle toponderdelen die binnen het challenge reglement toegepast mogen worden kan het team toch terug kijken op een geslaagd weekend.» Meer informatie : www.martinmedia.nlWebsite powered by: MartinMedia.nl