Rallyteam Walraven leert Nissan 350Z steeds beter kennen.

Rallyteam Walraven leert Nissan 350Z steeds beter kennen.Geplaatst op : 2009-12-10 15:27:02 10 Oktober jl. werd door rallyteam Walraven de Veenhuizen Groep Nederland rally in Barneveld verreden. Al tijdens de verkenning op zaterdagochtend werd duidelijk dat de proeven er bijzonder moeilijk bij lagen. Doordat sommige plekken heel erg glad waren en andere plekken juist droog met volop grip was het zaak om de proeven heel goed op papier te zetten om goed resultaat te boeken. De organisatie van de rally was er in geslaagd om een viertal spectaculaire en uitdagende proeven uit te zetten waardoor rijder René Walraven en navigator Edwin Alferink met veel enthousiasme aan de rally begonnen. Vanaf de start tot aan de finish hadden de deelnemers van de rally te maken met continu wisselende weersomstandigheden. Hierdoor werd het zeer moeilijk om de juiste banden te kiezen. René besloot om de eerste set proeven op opgesneden slicks te rijden. Al snel kwam hij er achter dat de auto met deze banden te veel gleed en liet het serviceteam regenbanden monteren. Daarna ging het steeds beter en reed het team op zeer spectaculaire wijze over de proeven. Naarmate de rally vorderde leerden René en Edwin de standaard 350Z steeds beter kennen waardoor het vertrouwen toeneemt met als resultaat goede tijden op de proeven. Dankzij de goede werkzaamheden van het serviceteam, die behoorlijk moesten doorwerken tijdens de korte service stops werd de finish zonder problemen gehaald.

Het team keek na afloop met zeer veel plezier terug op een geslaagde rally met een 31e plek algemeen en een 4e plek in de 350Z Challenge. Op 7 en 8 november gaat het team van start in de Conrad Euregio rally in Hengelo, dit is de laatste wedstrijd voor het seizoen 2009 voor rallyteam Walraven.

Tijdens de winterstop is het de bedoeling van het team om de 350z aan te passen volgens de top specificaties van de 350Z Challenge, zodat in 2010 gereden kan worden voor de hoogste klasseringen.
» Meer informatie : www.test.nlWebsite powered by: MartinMedia.nl