350Z challenge op bio-methanol

350Z challenge op bio-methanolGeplaatst op : 2010-01-10 21:24:17 Gehele 350Z Challenge in 2010 op BioMethanol
Na afloop van overleg over het voorbije en het komende seizoen werd jongstleden zaterdag in Nieuwendijk door alle deelnemers besloten dat de Nissan 350Z Challenge de eerste cup van Europa gaat worden die in z geheel gebruik gaat maken van de duurzame brandstof BioMethanol van BioMCN.

Door de ruimte in de regelgeving gegeven door het besluit van de KNAF om M85 als brandstof voor de 350Z Challenge toe te staan én de actieve rol van nieuwe cupsponsor BioMCN, Stichting GUTTS en Bas Koeten Racing ontstond de mogelijkheid om de 350Z Challenge te laten starten op BioMethanol.
Met deze beslissing heeft de Nederlandse Autosport inde vorm van de 350Z Challenge een inspirerend initiatief dat laat zien dat de autosport een leidende rol kan nemen in de ontwikkeling van duurzame innovaties.

In het afgelopen seizoen reed een prototype 350Z FlexFuel diverse Nederlandse wedstrijden met gastcoureurs met klinkende resultaten. Van de in totaal 37 gestarte klassementsproeven in 5 rallys werden er maar liefst 29 gewonnen, er werd een kleine 16.000 km gereden met de FlexFuel Kit als test en de auto heeft zich prima gedragen.

De technologie is bewezen robuust, levert meer vermogen en reduceert de totale CO2 uitstoot met zo 70% en heeft de deelnemers van de Nissan 350Z Challenge overtuigend doen kiezen voor de FlexFuel technologie.

Het te Delftszijl gevestigde BioMCN is nu naar voren gekomen en heeft zich als nieuwe hoofdsponsor van de Challenge verplicht de komende tijd zorg te dragen voor de levering van de brandstof aan de deelnemers in het komende seizoen. In ruil daarvoor zal de naam van het bedrijf voor de periode van een jaar vast verbonden worden aan de Nissan 350Z Challenge. Onder aanvoering van Stichting GUTTS zal de conversie van de autos begin dit jaar plaats gaan vinden.

De BioMCN Nissan zal in het komende seizoen als officiële gastenauto ingezet gaan worden en wederom worden gerunt door Bas Koeten Racing. Ook dan zullen er weer klinkende namen achter het stuur kruipen
Website powered by: MartinMedia.nl