Rallyteam Walraven in nieuwe formatie aan de start in Veenendaal.

Rallyteam Walraven in nieuwe formatie aan de start in Veenendaal. Geplaatst op : 2010-03-08 21:50:08
Begin maart is het dan eindelijk zover, rallyteam Walraven kan zijn wapen weer uit de garage halen. De hele winter is gewerkt aan het optimaliseren van de auto, zo beschikt de Nissan 350 Z dit seizoen over een BIOMethanol installatie. Na overleg met alle cuprijders is er besloten dat de Nissans uit de 350 Z cup allemaal gaan rijden op BioMethanol. De KNAF gaf hier ook groenlicht voor, alle Nissans gaan over op M85 Brandstof. De installatie is in de Nissan gebouwd en de verwachting is dat de auto toch een gedegen hoeveelheid PK’s extra zal gaan leveren aldus Rene Walraven, eigenaar en bestuurder van de Nissan 350 Z. 13 maart zullen alle Nissans bij het Deltion College aangeboden worden waar ze onderworpen worden aan een vermogens test. Ik ben benieuwd wat hier nou exact uit gaat komen.

Daarnaast zal de equipe opbouw van rallyteam Walraven dit jaar in een andere vorm zijn. Navigator Edwin Alfrink heeft dit jaar aangegeven even niet de mogelijkheid te hebben het hele seizoen paraat te kunnen staan helaas, daarom zijn wij opzoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden om ons team te versterken. Hierbij zijn wij in contact gekomen met Marieke Spoelstra, zij was niet volledig nieuw voor ons team. Eerder met de BMW 3.25i hebben we toch erg leuk gestreden met Niels Kroeze, waar zij destijds vaste navigatrice van was. Na wat overleg zijn we er uit gekomen en gaan we vol goede perspectieven aan het rally seizoen beginnen, aldus Rene. “Ik was na vorig jaar toch wel erg toe aan progressie, vorig jaar stond ik erg stil buiten mijn Ypres avontuur om dan. Ik ben van mening dat ik met Rene toch weer een prettig equipe verband kan opbouwen, waarmee we op professionele wijze kunnen groeien naar goede resultaten. Ik heb zin in deze samenwerking en ik ben van mening dat naast mijn werkzaamheden bij mijn Belgische rijder ik deze samenwerking met Rene echt een cadeautje vind! En we samen met het team kunnen gaan strijden voor mooie resultaten.” Aldus de 24 jarige Almeloose.
De OVD Rallysprint in Veenendaal zal de eerste wedstrijd zijn waar het team in nieuwe hoedanigheid aan de start staat. Met een nieuw geprepareerde auto voorzien van de BIOMethanol installatie en met de nieuwe navigatrice. Uiteraard zijn er altijd nog wensen aan de auto die ik graag zou willen verwezenlijken, alles puntje voor puntje aldus Rene. Het veld bestaat uit sterke rijders met sterke auto’s maar het Nissan kamp is wel een kamp waarin men aan elkaar gewaagd is. In Veenendaal wil ik gaan aanvoelen hoe het nu gaat, zijn de verbeterde punten merkbaar, hoe is de samenwerking met Marieke? Veenendaal zal dus een echte test voor ons worden Aldus Rene. Ook Marieke heeft in deze test wedstrijd heel veel zin. “Gaan samenwerken met een nieuw team is altijd spannend, al is dit team niet volledig nieuw voor mij uiteraard, toch brengt het altijd spanning met zich mee. We hebben in theorie bijvoorbeeld doorgenomen hoe Rene zijn notes wil horen, dit lijkt behoorlijk te kunnen gaan passen, ook is Rene nog bezig met het optimaliseren van zijn note systeem, ik vind het erg leuk om bijvoorbeeld daarin ook een en ander aan mijn ervaringen in te kunnen passen. Nu afwachten hoe dit in de praktijk zal gaan uitpakken.” De doelstellingen voor Veenendaal zijn dus kraakhelder, aanvoelen van de auto en testen hoe de samenwerking met Marieke zal zijn. Wij zijn razend benieuwd! En gaan vol goede moed een rallyseizoen in met duidelijke doelstellingen voor de equipe en het team.
Tijdschema OVD sprint Veenendaal:
Ceremoniele start bij IBIS Hotel Vendelier in Veenendaal: Zaterdag 6 maart om 14:00uur
Finish van de etappe bij IBIS Hotel Vendelier in Veenendaal: Zaterdag 6 maart om 20.03uur
(deze tijden hebben betrekking op de geplande tijden van de eerste deelnemer)
Locatie service terrein:TDG terrein, Arsenaal 2 in Veenendaal
Omschrijving:
Totale lengte: 92.490 km
Aantal KP’s: 6 KP’s (2 verschillende)
Lengte KP’s: 58.680 km
Aantal etappes:1
Wegdek: 100% Asfalt
Website powered by: MartinMedia.nl