Rallyteam Walraven tevreden na eerste wedstrijd in de nieuwe formatie

Rallyteam Walraven tevreden na eerste wedstrijd in de nieuwe formatieGeplaatst op : 2010-03-09 23:08:55 Rallyteam Walraven tevreden na eerste wedstrijd in de nieuwe formatie.
Afgelopen weekend heeft rallyteam Walraven het spits afgebeten in Ede voor een aantal doelstellingen die zij willen behalen dit seizoen met de 350Z. Dit was tevens de wedstrijd dat de Nissan voor het eerst reed op BioMethanol en dat Rene reed met zijn nieuwe navigatrice Marieke Spoelstra.
De doelstelling om te testen hoe de auto het doet op BioMethanol is goed geslaagd, ik heb kunnen aanvoelen wat de auto doet, op KP 1,3,5 in de kombocht voor OVD langs begon de auto iets in te houden, dit zou kunnen inhouden dat de auto op dat moment wat brandstof tekort heeft, en lucht aanzuigt, hier gaan we ons aankomende tijd eens over buigen hoe we dit probleem kunnen verhelpen en mogelijk een stuk kunnen optimaliseren. Aldus Rene, de bestuurder van de rood zwarte 350Z. Onze samenwerking in de eerste wedstrijd samen was erg goed, hier en daar wat schoonheidsfoutjes op de verbindingsroute daargelaten, ging het op de proef erg goed. Rene rijd netjes, durft risico te nemen en is een vriendelijke persoon, daar naast is het team een team wat lekker “down to earth” is, iets wat ik erg belangrijk vind bij een team. Ik heb nu weer het gevoel dat ik echt heb rally gereden! Nadat ik vorig jaar een beetje heb stilgestaan, op Ypres na uiteraard! Aldus Marieke. Ik heb na mijn winterslaap altijd wat opstart problemen, net als zovelen uiteraard, wanneer het dan ook een nieuw team betreft wil ik dingen te perfect doen waardoor ik soms mezelf helemaal dol maak, de druk is er nu af en ik denk dat ik met dit team gewoon een prettig team heb waarmee ik bezig kan zijn met het bedrijven van mijn hobby. Ook Rene heeft de samenwerking als zeer positief ervaren, “een nieuwe persoon ernaast is altijd even anders, een andere stem een andere wijze van lezen, maar het klikte goed! Marieke heeft bepaalde dingen toch zichzelf wat anders aangeleerd met name rondom verkennen, dit hebben we laten samenkomen, en hebben een aantal afspraken hierover gemaakt, en gaan we integreren in het verkennen zoals ik dat gewent was. Ik zie dit seizoen met positieve zin tegemoed! Aldus Rene.
Na behoorlijk wat oponthoud voor de start van de eerste proef is het team van start gegaan, met een bovenverwachting resultaat. “we stonden maar 2 seconden achter Theo van den Berg dit had ik nooit verwacht in een eerste rondje, ik heb toen besloten om er goed voor te gaan zitten en te kijken hoe dicht ik bij Theo kon blijven, helaas hebben we na KP 3 Theo niet meer kunnen volgen. Theo kampte met een aantal problemen aan de auto maar wij ook, genoemd probleem in de brandstof pomp heeft er wel degelijk voor gezorgd dat we seconden zijn verloren, aldus Rene. KP 2 liep ook erg lekker voor de equipe. Deze proef lag ons gewoon, ik heb heel sterk met bepaalde proeven dat de ene me beter ligt dan de andere qua lezen, ik vond het ook erg jammer dat 4 werd geneutraliseerd, hier had ik de kracht meting in verhouding tot de eerste doorkomst graag gezien, aldus Marieke. Dit is een proef die Rene daarnaast ook erg goed lag. Helaas werd KP 4 afgelast door publiek dat met elkaar op de vuist ging, erg jammer dat dergelijke “hooligan” praktijken zich nu ook in onze sport gaan afspelen, aldus de equipe.
Rallyteam Walraven is dus zeer tevreden met het resultaat na deze OVD rallysprint. Zij zijn geeindigd als 2e in de C8 en als 19e algemeen. We gaan nu toewerken naar de openingswedstrijd van de 350Z cup, het brandstof probleem verhelpen en hier en daar nog wat puntjes op de ‘i’ zetten en er dan weer eens goed voor gaan zitten, is het doel van het rallyteam in de voordagen richting de Tank S Rally in Emmeloord. Rallyteam Walraven met de rood zwarte Nissan 350Z zal aan de start verschijnen op 19 en 20 maart bij de Tank S rally verreden in de omgeving van Emmeloord, tot dan!
Website powered by: MartinMedia.nl