Rallyteam Walraven behaald doelstelling in gladde Tank S Rally.

Rallyteam Walraven behaald doelstelling in gladde Tank S Rally.Geplaatst op : 2010-03-23 20:45:38
Met duidelijke doelstellingen in het achterhoofd is het rallyteam Walraven afgereist richting Emmeloord om daar afgelopen weekend de Tank S Rally te gaan rijden, de eerste wedstrijd binnen het 350Z kampioenschap.

Na de proeven zeer goed verkent te hebben donderdagavond en vrijdags overdag, klonk vrijdagavond om 20.56 het startschot voor de equipe in Emmeloord. Worstdijk zou een tricky proefje zijn en de munt de bekende publiekstrekker, doordat het behoorlijk nat was buiten werd de keuze gemaakt voor intermediate banden. “De worstdijk konden we teveel verspelen, hier zijn we behoorlijk rustig begonnen, toen Rene en ik doelen stelden voor deze wedstrijd heb ik hem aangeraden vrijdagavond rustig aan in het ritme te komen en dat hebben we gedaan, vrijdag avond waren we beiden zeer positief over de resultaten, met name op de munt wist Rene een visite kaartje achter te laten met een zeer standaard Nissan.” helaas door een narrow onderonsje met de Nissan en een dijkje op zaterdagochtend heeft Rene met name dit positieve ritme niet meer vast kunnen houden.” De doelstelling is geweest vanaf vrijdagavond af aan, dicht bij Antoine Biesheuvel blijven en top 30 eindigen. “Antoine is een getalenteerde rijder waar we onze eigen groei goed aan kunnen meten dat is de reden dat Antoine en Astrid in de positieve zin een soort target werden” Aldus Marieke, echter hebben we Antoine zaterdag toch moeten laten gaan.

Steeds als we weer in ons ritme kwamen kwam er weer wat tussen, was het geen wachttijd voor de proef dan was het wel een enorme verbindingsroute, echter is dit wel normaal bij de Tank S, maar toch, als je al niet lekker in je ritme zit, kan dit soms erg vervelend zijn. Tijdschema technisch zat de rally perfect in elkaar, ook het routeboek zag er picobello uit. Maar soms kunnen de kleinste dingetjes al even teveel zijn.” Aldus de equipe.

In de cup kun je nu wel duidelijk zien welke auto er nou is voor zien van de aanpassingen die zijn toegestaan aan de auto en de auto van Rene en Marieke. “we ondervinden op sommige fronten gewoon echt hinder van het feit dat we om dergelijke redenen tijd laten liggen, dat frustreerd soms wel eens, rally is een erg dure sport en we zijn blij dat we hem kunnen bedrijven, dus dan maak je af en toe toch pas op de plaats.” Aldus rene, toch vind ik wel dat Rene zich kan meten aan de rest van het veld, vrijdagavond is hij gewoon goed van start gegaan, voor zijn gevoel zelfs te rustig toen kon hij in ieder geval lekker meekomen in het peloton om het maar even zo te noemen, aldus marieke.

Zaterdagavond wist de equipe toch als 29e algemeen over het podium te komen, na toch wel een en ander aan problemen op de Nagelerweg, “De Nissan is daar af en toe gewoon de baas, we stonden niet op regenbanden, dan heb je gewoon op sommige momenten niets over de auto te vertellen” aldus de equipe. Toch zijn we zeer tevreden, serviceteam liep lekker, samenwerking tussen ons als equipe liep lekker. We kijken uit naar de TAC rally waar Biesheuvel weer met zijn nest Nissans neer zal strijken voor de volgende krachtmeting. “ik heb genoten dit weekend, doordat je op een dergelijke wijze begint, ga je toch je rijder wel aanvoelen, rene is gewoon echt chagerijnig als hij niet tevreden is over zichzelf, een dergelijke drang naar resultaat vind ik erg fijn werken, daarnaast kreeg ik een geweldig compliment over de voorbereidingen en de wijze van notes lezen, ze komen over als het zingen van notes was de moraal. Geweldig gewoon, ik ben een navigatrice die een probleem van het in het ritme komen van de rijder direct bij zichzelf neerlegt, op het moment dat ik dan complimenten krijg kan ik dat los laten... ach soms ben ik weleens een onzekere muts. Alles was in ieder geval weer leuk en goed geregeld bij Biesheuvel, en het is toch een plaatje al die nissans bij elkaar bij de Biesheuvel truck, heerlijke Brabantse gemoedelijkheid!” volgens Marieke die dus voldaan terug kijkt, ondanks de bokkesprongen die de equipe heeft gemaakt.

Sponsors bedankt, Biesheuvel autosport bedankt, en bevriende rallyteams bedankt! Tot in Tielt!
www.rallyteamwalraven.nl
Website powered by: MartinMedia.nl